Udruženje građana Put pravde iz Banjaluke zajedno sa Udruženjem Pravda za Davida i svu djecu Bosne i Hercegovine iz Beča, obratili su se u petak Delegacji Evropske komisije u BiH, OHR-u, OSCE-u više ambasada, i drugih međunarodnih organizacija, dopisom koji slijedi.

Početkom septembra članovi Udruženja “Restart Srpska” predali su Narodnoj skupštini peticiju “Konkursom do posla”. Peticijom traže donošenje Zakona o izmjenama i dopunama zakona o sistemu javnih službi, sa namjerom da se onemogući stranačko zapošljavanje.

Nakon što je Školski odbor izabrao novu učiteljicu u jeku kovida i onlajn nastave, a prije izlaska inspekcije na lice mesta, uz obrazloženje Inspektorata da nisu izašli zbog širenja pandemije, roditelji učenika III5 Osnovne škole “Sveti Sava” u Bijeljini odlučili su da od ponedjeljka ne šalju djecu u školske klupe.

Banjalučanka Lidija Matić, majka je troje djece i oni su joj bili motiv da se uključi u građanski aktivizam u svom gradu. Od samog početka protestnih okupljanja građana Banja Luke zbog ubistva Davida Dragičevića, Lidija je bila prisutna i davala maksimum sebe i svog slobodnog vremena kako bi podržala prije svega porodicu ubijenog mladića, ali i sve svoje sugrađane koji su ustali protiv nepravde i tražili samo jedno, kažnjavanje počinioca tog ubistva, ali i svih ostalih nekažnjenih ubistava u Banja Luci.