Radišić izbjegava plaćanje 12.000 KM duga za struju

BANJALUKA – „Grand trade“ Mileta Radišića, koji je u stečaju kupio imovinu Medicinske elektronike, osporava dug za struju ovog preduzeća od 12.024 KM te je pred Regulatornom komisijom za energetiku RS pokrenuo spor protiv „Elektrokrajine“.

Piše : M. Čigoja Ljubojević

O sporu „Grand trade“ i Elektrokrajine RERS će raspravljati na sjednici zakazanoj za sutra, a prema našim informacijama Radišićev zahtjev će biti odbijen i on će morati da plati ovaj dug.

Radi se o dugu „Medicinske elektronike“, koji je nastao nakon što je „Grand trade“ kupio ovo preduzeće u stečaju.

Radišić u zahtjevu za rješenje spora navodi da on nije preuzeo to preduzeće odmah po potpisivanju kupoprodajnog ugovora jer nije bio upisan u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, dok u „Elektrokrajini“ navode da je on u obavezi da plati dug s obzirom da se kao vlasnik vodi od momenta kada je potpisan kupoprodajni ugovor.

On je naveo da je tek, 3. marta 2020. godine, nakon okončanja stečajnog postupka, rješenjem Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove uknjižen kao vlasnik parcela na kojima se nalazi i objekat sa spornim brojilom te da se, s obzirom na to da sa „Elektrokrajinom“ nije zaključio nikakve ugovore u vezi sa isporukom električne energije i da nije koristio električnu energiju u objektu gdje se nalazi brojilo, ne smatra odgovornim za dug.

S druge strane, u „Elektrokrajini“ su naveli da im je stečajni upravnik ”Medicinske elektronike” 18. decembra 2018. godine dostavio kopiju ugovora o prodaji, sa zahtjevom da se računi za električnu energiju od 15. decembra 2018. godine ispostavljaju na „Grand trade“, što su oni i učinili.

Mile Radišić je krajem aprila 2018. godine za tri miliona KM kupio zgradu Medicinske elektronike, firmu zbog koje je osuđen na trogodišnju robiju jer je manipulisao cijenom njenih akcija na Banjalučkoj berzi, o čemu je CAPITAL ranije pisao.

Izvor : Capital.ba