Banjalučki advokat Dario Sandić traži kontrolu štandova na kojima se prikupljaju lični podaci građana

Traži vanrednu kontrolu.

Advokat iz Banjaluke Dario Sandić obratio se kolumalnoj policiji i kabinetu Gradonačelnika Banjaluke sa pitanjem o kontroli štandova na kojima se prikupljaju potpisi građana Banjaluke.

"Tražim da me obavijestite koliko ima štandova i na kojim mjestima ste zatekli štandove, koja su lica bila na štandovima kao i da li se lični podaci građana prikupljaju u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka", istakao je Sandić.

Podsjetimo da je juče advokatica iz Banjaluke Jovana Kisin rekla da raspisana peticija nema nikakvo pravno dejstvo i potpuno je nezakonita.

"Šta to znači? Pa osim što je pokrenuta suprotno Zakonu o referendumu i građanskoj inicijativi i Zakonu o zaštiti ličnih podataka te Odlukama o zauzimanju javnih površina lokalnih jedinica, a što vas vjerujem manje zanima, ona prosto nema nikakvu svrhu i ništa se sa njom ne postiže. Što bi se narodski reklo - džaba ste krečili. Pardon, ima jednu svrhu - stranačku promociju. Pa vi sad vidite ko je veći antiSrbin - onaj ko ozbiljan udarac na nacionalni interes svog naroda (ako se može nazvati tako ali vidim da je takav subjektivni osjećaj većine)

Podsjetimo da je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju zakona koji je nametnuo visoki predstavnik Valentin Inzko. zloupotrebljava da bi se reklamirao i podizao sebi politički rejting, ili onaj ko nešto konkretno preduzima da taj narod zaštiti", istakla je ona.

Izvor : Buka