Hitno potrebni dobrovoljni davaoci krvi za trogodišnju Drinu

Banjalučani koji imaju A negativnu krvnu grupu pozivaju se da daruju tečnost koja život znači za dijete koje ima tek tri godine.

Naime, apel koji se širi društvenim mrežama trenutno je jedina “slamka spasa” za djevojčicu Drinu Jovanović.

– Hitno potrebni dobrovoljni davaoci krvi za djevojčicu Drinu Jovanović, tri godine, oboljelu od leukemije. Krvna grupa A negativna – piše u pozivu za pomoć.

Drina jovanovic

 

Za trogodišnju Drinu Jovanović, koja se bori sa leukemijom i liječi se na Univerzitetsko kliničkom centru u Banjaluci, hitno je potrebna A negativna krvna grupa. Malena Drina je već nekoliko dana smještena na Odjeljenju za hematologiju, a prije 15 dana joj je dijagnostifikovana ova bolest. Prema riječima njenog oca Mladena Jovanovića, do sada se već odazvao veliki broj ljudi koji žele pomoći.

"Zaista sam zadovoljan odzivom ljudi, i evo kontantno me zovu, pitaju kako mogu pomoći. Krv se prikuplja na transfuziji u Banjaluci u periodu oko deset časova ujutru, zbog procesa izdvajanja krvne plazme koji traje duže", rekao je Jovanović za "Nezavisne". Zbog toga su, kako kaže, svakodnevno potrebne nove količine krvi.

Svi koji žele pomoći djevojčici Drini, mogu se obratiti njenom ocu Mladenu na broj 066/122-319, ili u Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske ujutru oko deset časova.

Izvor:  Nezavisne novine