Banjalučanka Berina Hadžidedić, Pitam se samo kako smo došli do toga da ovako duboko potonemo

Povodom gostovanja Milorada Dodika na N1 telviziji, na svom Facebook profilu porukom narodu Bosne i Hercegovine oglasila se  Berina Hadžidedić, Banjalučanka, Bosanka s adresom u Švicarskoj. Post prenosimo u cjelosti:

                                                                               Berina Hadzidedic min       

                                                                             Foto : Berina Hadžidedić, privatna arhiva

Narodu Bosne i Hercegovine
Ja sam Banjalučanka, Bosanka i živim u Švicarskoj.
Obraćam se svima vama ogorčena na gostovanje gospodina Dodika u emisiji televizije N1.

Svima nama, građanima Bosne i Hercegovine, zemlje s hiljadugodišnjom prošlošću treba da bude na sramotu da jedan ovako nekulturan i necivilizovan čovjek bude član Predsjedništva.

Gospodin Dodik sa svojim ponašanjem, vokabularom i kulturom nije zaslužio ni mjesto čuvara jedne fabrike a da ne govorimo o mjestu Prvog.

Pitam se samo kako smo došli do toga da ovako duboko potonemo, da dozvolimo sebi da ovako nisko padnemo u vlastitim očima i da ne razmišljamo o sramoti koju zaslužujemo u evropskim i svjetskim očima!
Poštovani Bosanci i Hercegovci, podbacili smo sinoć, 19.11. ljeta Gospodnjeg 2020, kada dotičnog gospodina nismo odmah na vratima studija ispratili u historiju.

Dozvoliti sebi u 21. vijeku ovakvu blamažu ravno je sunovratu i samouništenju i aferim nam na ovome! Što kaže naš Dragan Bursać: “Ko nas je kleo, nije dangubio!“


Berina Hadžidedić, Banjalučanka, Bosanka s adresom u Švicarskoj.

Izvor :  BHDINFODESK