2018. godine trojica visokih funkcionera MUP-a RS pokrenuli su tužbu za klevetu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog banjalučanina Davida Dragičevića. Sada , tri godine kasnije oni Dragičeviću nude nagodbu.

Kada bi neki poznati filmski režiser htio snimiti film za Oskara vjerujem da bi u Bosni i Hercegovini imao nepresušnu inspiraciju. 

Koncert za očuvanje rijeka Balkana na kojem će nastupiti Partibrejkers te Darko Rundek & Ekipa u organizaciji Centra za životnu sredinu u okviru regionalne kampanje „Sačuvajmo plavo srce Evrope“ održaće se 25. septembra na tvrđavi Kastel u Banjaluci sa početkom od 20.00 časova. Ulaz na koncert je slobodan.

Da jeftini trik, prema kojem nacionalizam služi kao paravan za prisvajanje ekonomskih resursa pali i vjekovima nakon postfeudalnih društava, potvrđuju danas države nastale brutalnim cijepanjem Jugoslavije. Scenario je uvijek isti: političke elite bacaju kost nacionalizma, dok istovremeno zavlače ruke u džepove onima koji se za nju otimaju. O tome kako nacionalizam i kapitalizam besprijekorno funkcionišu u postjugoslovenskim društvima za Inforadar govori Daško Milinović, radio autor i poznatiantifašistički aktivista i tviteraš iz Novog Sada.